NASA: Pământul va fi în beznă, timp de 15 zile, în luna noiembrie (stire falsa aparuta in mediul online)

bezna-720x406

Specialiștii NASA susțin că Pământul va fi în întuneric total, în perioada 15 – 29 noiembrie 2016. Un astfel de eveniment s-a mai produs în urmă cu un milion de ani, informează newsformeplus.com.

Potrivit sursei citate, începând cu 15 noiembrie, ora 3:00 a.m, până pe 30 noiembrie, ora 16: 15 p.m, Pământul se va cufunda în întuneric din cauza unui eveniment astronomic între Venus și Jupiter. Mai exact, Venus va trece prin sud-vestul planetei Jupiter și va străluci de zece ori mai mult decât aceasta. Lumina venusiană va încălzi substanța gazoasă din care este format Jupiter, cauzând o reacție masivă.

Această reacție va aduce la eliminarea unei cantități mari de hidrogen în spațiul cosmic, care va intra în contact cu Soarele pe data de 15 noiembrie, ora 2:50 a.m. Hidrogenul va cauza o explozie masivă la suprafața Soarelui, care va duce la creșterea instantanee a temeraturii acestuia, cu 9.000 de grade Kelvin.

Exploziile care se vor produce pe suprafața Soarelui îi vor da o culoare bleu-gri. Soarelui îi vor trebui 2 săptămâni să capete culoarea galbenă, cu care suntem obișnuiți. Conform raportului în cauză, temperatura de pe suprafața Pământului va crește cu 8 grade Celsius și nu vor fi fenomene majore.

Oficialul NASA, Charles Bolden, a prezentat la Casa Albă un document de 1000 de pagini în care explică acest fenomen.

Cu toate acestea, unele surse acuză site-ul newsformeplus.com că acest zvon ar fi fals.
[ad id=’26048′]