Romania in lupta cu Covidul din noile Blindate Piranha 5!

62090530

Bani de spitale nu avem, dar sa dam bani pe jucarii blindate avem ! Sau armata romana se pregateste sa ne rupa pe noi romanii in caz de un protest legat de Covid ? Intreb si eu pentru un prieten.

[ad id=’26048′]

Transportoarele blindate, Piranha 5, fabricate de americani la Uzina Mecanică Bucureşti intră oficial în dotarea Armatei Române.

Transportoarele Piranha sunt considerate printre cele mai performante maşini de luptă ale momentului: sunt dotate cu armament de calibru mare şi tehnologie de ultimă generaţie. Sunt foarte rapide şi au o autonomie de 700 de kilometri în teatrele de operaţii. Un astfel de blindat care costă aproape 4 milioane de euro, poate găzdui alături de echipaj, nu doar în misiuni de luptă, ci şi în cele de recuperare şi salvare, până la zece militari.

România a fost de acord să aloce aproape 900 de milioane de euro pentru nu mai puţin de 227 de blindate 8×8 Piranha 5. Prin contract, americanii de la General Dynamics au acceptat că aproape 200 dintre transportoare să fie fabricate la Uzina Mecanică Bucureşti, unde a şi fost amenajată o linie de fabricaţie şi de mentenanţă. Şi pentru că termenul de livrare a primului lot de 36 de blindate a fost depăşit încă din primăvara lui 2019, Ministerul Apărării a încasat 8 milioane şi jumătate de euro penalizări.