Cît trebuie să dureze partida de amor ideală ! Vezi ce spun specialiştii români

cuplu-in-pat-660x400
Durata ideală a unui act sexual este între 3 şi 13 minute, sunt de părere cercetătorii americani, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Persoanele intervievate aveau între 20 şi 45 de ani.

Contrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu de la “Society for Sex Therapy and Research” au ajuns la concluzia că durata medie ideală a unui act sexual este de 7,3 minute.

Specialiştii în domeniu subliniază faptul că un timp-record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător.

“Sub două minute este, aproape, imposibil. În acest caz, este vorba, clar, de ejaculare precoce. În plus, mai sunt medici care spun că nici o durată de trei minute a unui act sexual nu este în regulă”, precizează prof. univ. dr. Voichiţa Mogoş, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR) şi şeful clinicii de Endocrinologie de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iaşi.

Fiecare cuplu trebuie să aibă propriul său ritm.

“Nu performanţa contează, pentru că astfel oamenii se pot alarma. În plus, se poate dezvolta anxietatea de performanţă, dacă persoana respectivă ştie că în câteva minute actul sexual trebuie să se încheie. Important este ca cei doi parteneri să atingă orgasmul, deşi femeile nu ajung întotdeauna în acelaşi timp cu partenerul la punctul culminant”, susţine prof. dr. Mogoş.

Potrivit lui Eric Corty şi Jenay Guardiani, iniţiatorii cercetării, dacă o partidă de sex depăşeste 13 minute, atunci aceasta devine “prea lungă”, iar dacă un contact sexual durează numai un minut sau două, acesta este “prea scurt”, neputând fi satisfăcător.