Două explozii la aeroportul din Bruxelles. Sunt mai mulți morți și răniți

Două explozii puternice s-au auzit la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles. Pasagerii sunt evacuați. Sunt mai mulți morți și răniți, relatează agențiile internaționale de presă.
Untitled

ACTUALIZARE 09.53. O cursă Tarom care trebuia să aterizeze pe aeroportul din Bruxelles a fost redirecționată către Amsterdam.


ACTUALIZARE 09.47. A fost activat planul de catastrofă. Și traficul feroviar spre și dinspre aeroport a fost întrerupt.


ACTUALIZARE 09.45. Antrenorul Mircea Rednic a relatat la Digi24 că fiica sa se afla pe aeroportul din Bruxelles și că vorbea cu ea la telefon chiar în momentul în care s-au auzit exploziile. Luana Rednic a povestit și ea că a văzut mai multe persoane rănite. Ea a relatat momentul exploziei – în zona centrală a aeroportului, lângă un restaurant – și a povestit cum a fost evacuată.

ACTUALIZARE 09.40. Purtătorul de cuvânt al poliției belgiene anuță că sunt mai mulți morți și răniți, potrivit NBC News. Presa belgiană vorbește de 11 morți și 25 de răniți, dar informațiile nu sunt confirmate.


CeItRcnWoAA-Pz_.jpg large_799x600Din primele fotografii și clipuri publicate de presa internațională se vede că ferestrele clădirii aeroportului au fost sparte. O porțiune din plafon s-a prăbușit.

Agențiile de presă anunță că mai multe persoane au fost rănite. Un pasager aflat pe aeroport, aflat în curs de evacuare, relata că sunt 10 răniți. Totuși, informația nu a putut fi încă verificată.

Toate cursele aeriene au fost anulate, iar avioanele care urmau să sosească aici au fost deviate.

Aeroportul Zaventem, cel mai mare din Belgia și unul dintre cele mai mari din Europa, se află în apropiere de sediul NATO de la Bruxelles. În februarie 2016, peste 1,5 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport.

Exploziile au loc la numai câteva zile după ce poliția belgiană l-a arestat pe ultimul dintre autorii atacurilor din noiembrie de la Paris care mai era în libertate, Salah Abdeslam.Urmăreşte Digi24.ro
[ad id=’26048′]