Vei rămâne uimit să aflii că un astfel de moment este numit capodoperă!

[videolock url=”https://www.youtube.com/watch?v=WUgoNSq8Ybg” message=”Da” width=”605″ height=”420″]
Untitled_800x3971457336803De multe ori am ales să ignor faptul că unii nebuni plătesc zeci sau sute de milioane de dolari pe nişte picturi cretine ori pe chestii sculptate fără nicio noimă, dar care, zic ei, semnifică nu ştiu ce căcat. Şi zic că am ales să ignor, pentru că dacă te apuci să conteşti valoarea artistică inestimabilă a vreunei astfel de piese, eşti pus la colţ şi ucis cu pietre, întrucât nu eşti capabil să înţelegi arta!

Da, oamenii care se uită la o linie pictată pe un fundal şi înţeleg idei profunde, capabile să le deschidă ochii şi să deţină apoi adevărul absolut sunt cei care înţeleg arta. Iar dacă te uiţi ca boul şi nu pricepi de ce cineva normal la cap ar scoate din buzunar 44 de milioane de dolari pentru o astfel de pictură, eşti un ratat care pur şi simplu nu înţelege acest fenomen, deşi tabloul ar putea fi realizat şi de un copil de clasa a doua.

La fel se întâmplă şi în cazul teatrului. Sunt unele piese înţelese de toată lumea, altele înţelese de numai o parte, iar unele, considerate capodopere, sunt pricepute doar de foarte puţini indivizi, genii, artişti, oameni capabili să vadă dincolo de ce apare pe scenă.

De exemplu, piesa de mai jos, care este o adevărată operă de artă, este apreciată de un număr limitat de persoane capabile să dezlege şi cele mai dubioase enigme ale umanităţii. Pe de altă parte, un utilizator a comentat, spunând că mama sa a intrat în cameră în timp ce se uita la chestia asta şi a schimbat rapid la un film porno, pentru că era mai uşor de explicat situaţia în care a fost surprins. Sursa:dailynews24
[videolock url=”https://www.youtube.com/watch?v=FbuluDBHpfQ” message=”Da” width=”605″ height=”420″]x