Montarea detectoarelor de fum in locuinte,vor deveni obligatorii,afla motivul!

 

4502-283538-senzori_01

Ministerul Economiei ia în calcul ideea ca montarea unor detectoare de fum şi gaz să devină obligatorie în fiecare locuinţă din România, iar această temă este momentan în discuţie. Această situaţie ar fi utilă în contextul numărului mare de incendii la nivel naţional.

„Ar fi vorba despre detectoare care sunt autoalimentate prin baterii, de lungă durată. Doar se fixează în tavan. Dacă e fum sau dacă e gaz dau un sunet foarte puternic care avertizează familia”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, potrivit digi24.ro.

Ţări precum Irlanda, Finlanda sau Marea Britanie obligă prin lege ca fiecare locuinţă să fie dotată cu astfel de detectoare. În România, mai puţin de 20% dintre apartamente au instalaţi senzori de urgenţă.

„Se instalează pe zonele comune, pe holuri,nu în bucătărie”, spune colonel Gabriel Duduc, şef Serviciu Prevenire în cadrul ISU.
Prețurile la astfel de dispozitive cu senzori de detectare a fumului pornesc de la 40 de lei și pot ajunge la 200-250 lei.

Potrivit ultimelor date oficiale, în România sunt 1,27 milioane de apartamente racordate la sistemele de termoficare, dintre care aproape jumătate (563.000) în Bucureşti. Deci în aceste apartamente se foloseşte gazul doar pentru aragaz, şi este de aşteptat ca majoritatea să aibă deja tâmplărie cu geam termopan în bucătărie. Ca atare, proprietarii vor fi obligaţi să monteze aceste dispozitive.Sursa

[ad id=’26048′]