Motivul absentei Simonei Halep de la Jocurile Olimpice!

collagezika

Simona Halep a ajuns la New York în această săptămână, dar sportiva în vârstă de 24 de ani nu se poate pregăti în linişte pentru US Open, turneul de Grand Slam care va începe luni! Zika, virusul din cauza căruia Simona a refuzat să meargă la Jocurile Olimpice de la Rio, s-a răspândit exploziv şi în oraşul american, autorităţile fiind în alertă în acest moment!

Epidemia declanşată de virusul Zika în Brazilia s-a extins şi în America de Nord, iar cele mai multe cazuri de infecţie au fost depistate la New York. Conform datelor oficiale, nu mai puţin de 49 de femei însărcinate care locuiesc în cel mai populat oraş din SUA au fost testate pozitiv cu virusul Zika! Statistica este una îngrijorătoare, ţinând cont că există riscul ca mamele purtătoare de infecţie să nască feţi cu malformaţii.

Cazurile identificate în New York totalizează 25% din numărul celor înregistrate în partea continentală a SUA, iar cifrele i-au alarmat pe edilii oraşului! Aceştia au alocat 21 de milioane de dolari pentru a proteja cetăţenii de virus, mai multe echipe speciale pornind războiul contra ţânţarilor din specia transmiţătoare a virusului Zika (Aedes). Însoţiţi de poliţişti care avertizau oamenii să nu iasă pe stradă, bărbaţii îmbrăcaţi în alb au stropit copacii cu insecticid.

Panica iscată de virusul Zika la New York ar putea să o îngrijoreze şi pe Simona Halep! Sportiva din Constanţa a fost extrem de speriată atunci când doctorii au informat-o despre epidemia de la Rio, aşa că s-a retras din turneul olimpic: “După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis”.Sursa

[ad id=’26048′]