Cum sa ai o viata frumoasa fara sa cheltui prea multi bani!

build-on-your-own-lot

Primul pas este sa nu cumpara produse de unica folosinta,deoarece dupa utilizare le arunci apoi cumpari iar si iar .O alternativa la prosoapele de bucatarie de hartie o prezinta cele din panza sau bumbac ce pot fi spalate cu usurinta.

Al doilea pas,nu cumpara in casa nimic de plastic deoarece se degradeaza,se crapa si in plus poate sa te si inbolnaveasca.Ca alternativa pt. a-ti depozita mancarea in frigider sau a-ti depozita ceva,alege boluri de sticla,ceramica portelan etc.Intradevar cele din plastic sunt mai ieftine dar nu tin.

Al treilea pas,nu achizitiona decoratiuni pt. casa de fiecare data cand mergi la cumparaturi doar pt. ca arata bine.Intai tre sa analizezi materialul din ce e facut,tre sa fie calitativ si incearca sa gasesti piese de rezistenta si care nu se demodeaza odata cu timpul sau la o renovarea locuintei.La fel se intampla si laq categoria haine.Cumpara-ti mai  rar si de calitate.Risti ca dupa  foarte scurt timp,hainele luate la duzina,sa nu iti mai placa si dupa cateva spalari sa se rupa.

Al patrulea pas este ca uneori poti sa cumperi online mobilier second hand sau piese de epoca.Poate iti mai trebuie o masuta,scaune,o decoratiune si nu vrei sa investesti prea multi bani.Atunci poti opta pt. second hand linistit,uneori gasesti pese originale unicate si clasice ce nu se demodeaza si aduc un plus casei tale.

Un alt pas important in viata ta este cumpararea unei case sau apartament in cazul in care nu ai deja.Decat sa platesti chirie ani de zile mai bine acei banuti ii dai rata pt. o casa ce va ramane a ta si a copiilor in caz ca vei avea sau ai.Este cea mai buna investitie,uneori rata pe luna a unei case e mai ieftina ca si chiria.

Pasul sase este si el foarte important si reprezinta cheltuielile tale.Nu cheltui bani daca nu ai,adica nu fa imprumuturi pt. ceva inutil sau doar ceva ce iti satisface poftele deoarece ii vei da inapoi tot tu.Mai bine in zilele cand iti raman banuti in plus adauga-i intr-un cont de banca pt. economii.

Urmatorul pas este de a-ti face singur lucrurile sau chiar de ce nu,de a-ti reconditiona o mobila veche avand in ziua de azi foarte multe indicii si tutoriale video ce te ajuta.Nu mai te du dimineata la cafea in oras,prepara-ti acasa o cafea savuroasa.

Daca stai la casa amenajeaza-ti o gradina proprie cu legume bio.Economisesti bani iar sanatatea ta va avea doar de castigat.

Un alt pas important este de a nu cumpara mancare procesata,asa salvezi natura si totodata sanatatea.90% din gunoiul aruncat de oameni prezinta ambalajele mancarurilor procesate.

Pentru a pleca in vacanta,incepe sa strangi bani din timp  ca sa nu ti se para o avere.La fiecare salariu pune o anumita suma in contul de economii.

Pentru a avea o viata frumoasa si fara griji materiale,multumeste-te cu putin dar acel putin sa te faca fericit,fericita!Nu uita ca exista lucruri marunte ce te pot face mai fericit,fericita ca si banii!

[ad id=’26048′]