Declaratii socante facute de cancelarul Austriei,Christian Kern,legat de impozitele marilor companii precum Amazon si Starbucks!!!!!!

_91012618_mediaitem91012617

Amazon si Starbucks platesti mai putin impozit in AUSTRIA ,decat un stand de mezeluri locale,a declarat cancelarul Christian Kern,intr-un interviu acordat unui ziar local .

“Fiecare cafenea vieneză, fiecare stand de cârnați plătește mai mult impozit în Austria decât o corporație multinațională”, a declarat dl. Kern

“Ce fac aici Irlanda, Luxemburg sau Malta,este lipsa de solidaritate fata de restul economiei europene”a mai declarat dl.Kern

Dl. Kern a mai declarat si faptul ca Google si Facebook au avut vanzari in Austria de peste 100 milioane de Euro fiecare.

El a mai sesizat Comisia Europeana,cum ca APPLE ar  trebui sa plateasca cu  13  miliarde de Euro mai mult impozit in Irlanda.

Marti,Comisia Europeana a decis,dupa o ancheta foarte lunga,cum ca Apple ar trebui sa platesca 13 miliarde de Euro pt. guvernul irlandez, in taxe suplimentare .Guvernul irlandez si firma americana Apple au criticat decizia,iar acestia sunt increzatori ca apelul judecatoresc va fi rasturnat.

Cancelarul Christian Kern a mai declarat ca acestea au volum mare de publicitate in Austria,dar ei nu vor sa plateasca nicidecum taxe pt. publicitate sau impozit.

[ad id=’26048′]