Efectele accidentului de la Cernobâl în 13 imagini care îți îngheață sufletul…

26 aprilie 1986… Această dată este cunoscută în lumea întreagă. În rezultatul distrugerii celei de-a patra unități centrale din cadrul stației nucleare de la Cernobâl au fost eliberate în mediul înconjurător o cantitate mare de substanțe radioactive.

Consecințele acestui accident sunt resimțite și astăzi și vor continua să fie încă o perioadă îndelungată. Astăzi vă oferim să analizați imagini din trecut și să vedeți efectele catastrofei.

„Picior de elefant”.

thumb-11

Se aseamănă cu o lavă înghețată, dar radioactivă, care încă prezintă pericol. În timpul accidentului cantitatea de radiație emisă a fost extraordinar de mare. Această substanță omora orice îi ieșea în cale. Este înfricoșător să-ți imaginezi cum a fost.

Copiii nenăscuți sufereau cel mai mult.

În Pripiati, ca și în oricare alt oraș existau femei însărcinate. Multe dintre mame nu au simțit efectul radiației asupra lor, dar majoritatea copiilor s-au născut cu diferite malformații.

Salvarea copilului.

Din păcate nu este cunoscută soarta persoanelor din imagine. Putem doar spera că copilul salvat nu a avut de suferit grav și s-a reunit cu familia sa.

 

Măști de gaze abandonate.

Cantina școlii din orașul Pripiati. Posibil aici a existat un punct de reciclare chimică a produselor de protecție utilizate.

Oraș înghețat în timp.

De obicei parcurile de distracție trebuiau să se deschidă de 1 mai.

Zonă de pericol.

Peste 30 de ani zona interzisă încă prezintă pericol. Mulți aventurieri care se strecoară de capul lor, aici sunt pe cont propriu.

Pădurea roșie.

Pe acest teritoriu a căzut cea mai mare cantitate de substanțe radioactive. Mulți copaci și-au schimbat direcția de creștere și au luat forme ciudate.

Au avut de suferit și animalele.

Pripiati – imagini post apocaliptice.

Omagiu noii ere.

Cei care au reușit să intre în zona interzisă, au lăsat un graffiti în urma lor.

Natura își ia ce-i aparține.

În ciuda prejudiciului cauzat mediului, oamenii de știință afirmă că în această zonă s-a restabilit populația de animale, care a lipsit o perioadă bună. O situație similară se observă și în lumea plantelor… Oare oamenii prezintă un pericol mai mare decât radiațiile?

thumb-11Putem spera doar că urmașii noștri să nu repete aceleași greșeli. Tocmai în acest scop avem datoria de a reaminti câți oameni și-au sacrificat propria viață pentru a o salva pe a altora.
Dacă ai rămas impresionat de acest articol, fă-l cunoscut printre prietenii tăi! Sursa
[ad id=’26048′]