Cel de-al şaselea român mort în cutremurul din Italia este un copil de 11 ani. Preot român: “De acum e greu să mai găseşti supravieţuitori” (VIDEO)

7ff7d2bfb29c0a48236f316b01777f27 W800 H493

Bogdan Gheorghică, preotul român din Fermo, afirmă că cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia ministerul de Externe a confirmat decesul, în această dimineaţă, este un copil de 11 ani din Amatrice, localitate puternic afectată de cutremurul din noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit News.ro, copilul era căutat sub dărâmături, în timp ce mama acestuia, rănită în urma cutremurului, a fost operată într-un spital din Rieti şi starea ei este stabilă.

”Pe copilul de 11 ani l-au găsit aseară. Am vorbit deja cu rudele să vină să ridice trupul copilului”, a declarat Bogdan Gheorghică.

El a mai spus că în cursul nopţii de joi spre vineri nu au mai fost scoşi supravieţuitori de sub dărâmături, ci doar trupuri neînsufleţite.

”De acum e greu să mai găseşti supravieţuitori”, a afirmat preotul.

Bogdan Gheorghică a precizat că în cele trei tabere pentru sinistraţi amenajate la circa 10 kilometri de Amatrice se află aproximativ 30 de români.În Amatrice şi Accumoli, localităţile cele mai afectate de cutremur, sunt înregistraţi oficial, în statistici, 77 de români.

“Sub dărâmături se mai află foarte multe persoane. Ţinem legătura cu ambasada şi fiecare nume primit de la autorităţi îl comunicăm ambasadei. Este foarte mult haos aici, centrul istoric a fost distrus”, spunea, în urmă cu două zile, preotul ortodox de la biserica San Pietro din Fermo.

Bilanţul seismului de miercuri, din Italia, a crescut la 267 de morţi şi 387 de răniţi, a anunţat Protecţia Civilă. Din totalul victimelor, 207 au fost înregistrate la Amatrice, 49 la Arquata şi 11 la Accumoli.

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locală 3.36 (4.36, ora României), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, într-o zonă muntoasă din centrul Italiei.