Cum alegi cel mai bun apartament atunci cand vrei sa te muti rapid! (P)

Cum alegi cel mai bun apartament atunci cand vrei sa te muti rapid!

Atunci cand achizitionezi o locuinta, ai nevoie de timp pentru a putea lua decizia potrivita. Desi pe internet exista numeroase imobiliare Oradea, fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje. Astfel, este important sa nu te grabesti si sa analizezi situatia intr-un mod cat mai clar. De asemenea, vizionarea locuintei este obligatorie pentru identificarea problemelor si negocierile finale. Un apartament nu se alege doar in functie de aspectul interior, ci si in baza altor criterii. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Care sunt cei mai importanti factori externi?

In primul rand, inspectia incepe chiar inainte de a trece pragul. Daca zona nu este una buna, mai tarziu s-ar putea sa regreti. Cei care detin o familie au nevoie de acces in apropiere de institutii de invatamant. Pe langa asta, afla daca exista transport public si care sunt rutele. Unii vanzatori nu ofera informatii reale, astfel incat s-ar putea sa fi usor pacalit de promisiunile acestora. In cazul in care nu-ti place zgomotul si aerul poluat, incearca sa optezi pentru o zona mai linistita, departe de toata agitatia zilnica.

 

Un alt element important in anunturile de imobiliare Oradea este anul de constructie al blocului. Apartamentele noi sunt favorizate de cumparatori, motivul fiind faptul ca necesita mai putina intretinerii in primii ani. Desi necesita un buget mare, pe termen lung vei reusi sa te bucuri un alt nivel de confort. In plus, exista sanse suplimentare sa gasesti o oferta cu propriul loc de parcare. Blocurile vechi sunt mai ieftine, dar au uneori lipsuri si nu vin pre-echipate cu echipamente de aer conditionat si nici sisteme de incalzire moderne. Asadar, orice modificare ulterioara implica costuri suplimentare.

Ce trebuie sa verifici in interior?

Probabil te gandesti la marimea spatiului, insa modul de compartimentare al apartamentului conteaza la fel de mult. Asadar, asigura-te ca impartirea camerelor a fost realizata in mod eficient si ca toata lumea detine un spatiu personal. Apartamentele bune din anunturile imobiliare Oradea au adesea finisaje de calitate superioara, dar nu sunt vandute mereu mobilate. Verifica sistemele de climatizare pentru a fi sigur ca nu ti se ascunde nimic si intreaba despre izolatie si dotarile incluse. Ideal ar fi sa ai deja baia si bucataria complete, fiindca altfel va fi nevoie de bani suplimentari pentru dotarea lor. Inainte de achizitie, verifica daca evaluarea a fost una apropiata de realitate. In cele mai multe situatii, s-ar putea sa iti doresti anumite schimbari in interior. Acest lucru este normal, deoarece fiecare persoana are gusturi personale si o amenajare poate fi solutia pentru a -ti indeplini lista ta cu cerinte.

Ce trebuie sa stii inainte de a plati un apartament in rate?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca ai un credit pentru imobiliare Oradea pe care-l poti plati si ca nu te indatorezi mai mult decat este cazul. Perceptia ca un lucru scump este automat mai bun nu e mereu adevarata si iti poate crea inconveniente. Totusi, nici un pret foarte scazut nu indica un semn bun al calitatii, deoarece s-ar putea sa existe defecte ce ti se ascund. Daca ai nevoie de ajutor, discuta cu un consultant de vanzari. Acesta iti va oferi sfaturi inca din fazele incipiente ale achizitiei si iti poate pune la dispozitie servicii care sa-ti acopere toate nevoile. Cei care decid sa cumpere locuinta singuri trebuie sa fie bine informati si sa stie modul in care procedura se efectueaza legal.