Pierderile înregistrate de Rusia după două săptămâni de război

Rusia are încă aproximativ 90% din puterea de luptă disponibilă pregătită pentru a fi utilizată în Ucraina.

Estimarea aparține unui oficial american de rang înalt, citat de CNN.

Potrivit acestuia, SUA apreciază că Rusia ar fi pierdut până în prezent în Ucraina “câteva sute de vehicule” de diferite tipuri și dimensiuni, fără a fi clar dacă aceste vehicule au fost capturate, distruse sau abandonate.

CNN a relatat pentru prima dată, marți, că estimările administrației americane arată că între  8% și 10% din activele militare ruse utilizate în invazia Ucrainei sunt acum distruse sau inutilizabile.

Echipamentele pierdute de ruși includ tancuri, avioane, artilerie și alte bunuri militare.

Pierderile aproape s-au dublat față de săptămâna trecută, când, potrivit CNN, se estima că Rusia a pierdut între 3% și 5% din activele sale militare.

Marea Britanie va furniza armament defensiv suplimentar Ucrainei, ca reacție la noile acte de agresiune ale Rusiei, a declarat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Marea Britanie a furnizat 3.615 de arme antitanc Ucrainei și va furniza în scurt timp un mic lot de rachete antitanc Javelin.

Wallace a spus că planurile inițiale prevedeau livrarea a 2.000 de arme antitanc New Light precum și arme de calibru mic și muniție.

Însă, în urma ultimelor evoluții, Marea Britanie va continua să livreze mai multe arme Ucrainei.

Vom începe în curând livrarea unui lot mic de rachete antitanc Javelin”, a spus ministrul britanic, adăugând că este vorba de sisteme defensive, calibrate pentru a nu escalada la un nivel strategic.

Marea Britanie are în vedere, de asemenea, să furnizeze Ucrainei rachete antiaeriene Starstreak, ca răspuns la cererea părții ucrainene.

Sursa Antena3