Veste bună! Alocațiile de stat vor fi de 450 de lei pentru fiecare copil Veste bună! Alocațiile de stat vor ajunge la 450 de lei

parlamentul-a-aprobat-dublarea-alocatiei-pentru-copii-122112

Începând cu data de 1 ianuarie 2017 se prevede o propunere legislativă de majorare a alocației de stat pentru copii. Cuantumul alocației se stabilește la valoare lunară de 450 de lei. Advertisment Propunerea pentru modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii este iniţiată de senatorul Ionel Agrigoroaei şi deputaţii Bogdan Diaconu şi Marius Isăilă, membri ai Partidului România Unită (PRU).

‘Alocaţia de stat pentru copii în cuantumul stabilit va fi cheltuită defalcat: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaţionale’, se stipulează în actul normativ propus la Senat Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, care citează date ale Eurostat, abandonul şcolar a ajuns la 18%, iar procentul copiilor cu risc de sărăcie a ajuns în anul 2015 la 48%, în timp ce media din UE e de 27%.

‘Copilul român trebuie să simtă că statul român este preocupat de viitorul lui, de educaţia, de sănătatea şi bunăstarea lui. (…) Statul român corelează alocaţia pentru copii cu indicele social de referinţă neschimbat de ani de zile. Acest fapt este în total dezacord cu practica europeană în domeniu, care stabileşte sume clare care nu se raportează la un indice neactualizat. Vedem aşadar cum alocaţia pentru copii protejează bugetul de stat în loc să vizeze cu adevărat interesul copilului şi să-i asigure suma necesară hranei lunare’, susţin iniţiatorii în expunerea de motive. Advertisment Prin această majorare a alocației de stat se dorește scăderea procentului privind abandonul școlar și scăderea procentului de 48% a copiilor cu risc de sărăcie.
[ad id=’26048′]